Cykelhjälm

Cykelhjälm Hövding 2.0

2695 kr

Cykelhjälm

Cykelhjälm Hövding 2.0

2695 kr

Beskrivning

Hövding – cykelhjälmen med inbyggd airbag!
Nu har cykelhjälmarnas Rolls Royce kommit i en ny förbättrad version.

Kort fakta:
– 3 gånger bättre stötupptagningsförmåga än den näst bästa hjälmen i Folksams test 2012
– tål flera slag utan att spricka som vanliga hjälmar kan göra
– 10 timmars batteritid i aktivt läge
– uppblåst läge på 0,1 sekund
– skyddar större delar av huvudet jämfört med vanliga hjälmar

Hövding är en cykelhjälm olik allt som finns på marknaden idag. Hövding är en krage som cyklisten bär kring halsen. Kragen innehåller en hopvikt airbag som blir synlig först när man hamnar i en olycka. Airbagen är utformad som en huva som omsluter och skyddar cyklistens huvud. Utlösningsmekanismen styrs med hjälp av sensorer som registrerar den onormala rörelsen hos cyklisten vid en olycka. Själva kragen är den synliga delen av uppfinningen. Hövding är en praktisk accessoar som är enkel att ta med, som är snygg och diskret i sin utformning, samtidigt som den räddar ditt liv. En ergonomisk, behändig hjälm som uppfyller alla säkerhetskrav, samtidigt som den är diskret och smälter in med dina övriga kläder.
Nyhet vinter 2014: Nu är det klart att alla de stora svenska försäkringsbolagen via hemförsäkringen ersätter när försäkringstagare har råkat ut för en cykelolycka med sin Hövding på. De försäkringsbolag som mot självrisk täcker kostnaden för en ny Hövding är Länsförsäkringar, Moderna Försäkringar, IF, Folksam, Trygg Hansa och Tre Kronor Försäkring. De flesta av försäkringsbolagen ersätter även utan åldersavdrag. Även andra mindre försäkringsbolag kan ersätta hjälmen vid skada – hör medditt bolag och dubbelkolla!
OBS! Hövding cykelhjälm får ej användas av personer under 15 år.

Storleksguide:
Halsomkrets mindre än 36 cm: small. Halsomkrets 34-42 cm: medium. Halsomkrets 38-45 cm: large.

För funktionens/säkerhetens skull spelar passformen ingen roll. Du som ligger på gränsen mellan storlekarna med kort hals bör välja den större av storlekarna medan du med lång hals bör välja den mindre.

Produktdetaljer

Färg: Svart
Designer: Terese Alstin & Anna Haupt

Fler

Produkter

Få våra nyhetsbrev

Gå med i vårt nyhetsbrev så du inte missar något